מסעות קולינריים

ג'לג'וליה

בבוקר של חורף נסענו לג'לג'וליה, רצינו אחת ולתמיד ללמוד כמו שצריך איך עושים מקלובה, מקלובה. עלי סאלח גייס את אמא שלו , ב11 עלינו במדרגות למטבח נקי ומצוחצח, אחרי שתי דקות סירים עלו על האש, בין כל שלב היא התיישבה והציתה סיגריה, הידיים שלה נעות בדיוק מושלם, היא לא צריכה לטעום שום דבר, בינתיים על שולחן אוכל גדול, מתחילות לעלות צלחות,   נשמעה על השולחן התנצלות של עלי : " באמת מצטער רק בלילה אמרתי לה שתבואו ולא היה לה זמן להכין כלום " , חמוצים בעמבה, מלפפונים כבושים , זיתים חריפים, עלי גפן  מפחידים, תפוחי אדמה ממולאים בבשר, חצילים קטנים ממולאים במשהו אחר, קישואים בטלה ויוגורט, במיה עם עגל ועגבניות, ובאמצע בצלחות ענק נחתה לה … המקלובה, צלחת נגמרת ומיד מוחלפת באחרת, ישבנו מעולפים מעל צלחות מגן עדן והן לא מפסיקות לנחות על השולחן, כל אחד אכל כמו שלושה אנשים והשולחן עוד מלא בכל טוב, הכל התערבב לנו ולא הצלחנו לשחזר שום דבר בטח לא איך מכינים מקלובה.

גם זאת דרך להסתיר מתכו

נגישות