לחם שיפון מלא של יפתח

מרכיבים:

  • 400 גרם קמח שיפון מלא
  • 330 מיליליטר מים
  • 8 גרם מלח
  • כפית שמרים יבשים
  • כף של סילאן (דבש תמרים)
  • 50 גרם חמוציות
  • 50 גרם גרעיני חמנייה (מושרים שעתיים במים)

הכנה:

מניחים את כל המרכיבים חוץ מהמלח בקערת מיקסר, עם וו גיטרה (לא וו לישה).

מערבבים ערבוב ראשוני לאיחוד, מוסיפים את המלח ומערבבים במהירות איטית עוד כ-2 דקות למסה אחידה ומשחתית.

משאירים בקערת המיקסר כשעה, מוציאים מהקערה למשטח מקומח ומגלגלים לגליל הדוק, ומניחים בתבנית לחם או אינגליש קייק משומנת ומקומחת.

מניחים את התבנית בכלי אטום כדי ששום דבר לא ילחץ על הבצק, ומתפיחים למשך שעתיים לפחות בטמפרטורת החדר.

מחממים בזמן הזה ל-210 מעלות עם תבנית בתחתית ורשת בשליש גובה תנור.

כשמכניסים את הלחם לתנור, זורקים מספר קוביות קרח לתבנית שבתחתית, סוגרים את התנור ואופים (לא בטורבו!) למשך 20 דקות.

אחרי 20 דקות מחלצים מהתבנית, מחזירים לתנור, מורידים ל-180 מעלות ונותנים ללחם עוד 20 דקות של אפייה.

אחרי האפייה, מקררים את הלחם על משטח מאוורר או רשת לכמה שעות ואפשר לאכול!

נגישות