רולדת קקאו, דובדבנים ושוקולד לבן

מצרכים להכנת מרכיבי הרולדה

מצרכים לרולדה –

2 ביצים

60 גרם אבקת סוכר

70 גרם אבקת שקדים

20 גרם קקאו

2 חלבונים

30 גרם סוכר

20 גרם חמאה מומסת

מצרכים לגנאש שוקולד לבן מוקצף –

375 גרם שמנת מתוקה

175 גרם שוקולד לבן

לקרם דובדבנים

300 גרם מחית דובדבן

200 גרם סוכר

הכנת רולדה –

לטרוף בקערה ביצים, אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו

להקציף במיקסר 2 חלבונים עם 30 גרם סוכר לקצף יציב

לקפל את המרנג למסת הביצים , להוסיף את החמאה המומסת

ולקפל בעדינות.

לשטח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ואופים כ-8 דקות.

מכינים נייר אפייה ומפזרים עליו מעט סוכר, כאשר הרולדה מוכנה , הופכים אותה על נייר האפייה. בעודה חמה.

מגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה ומצננים.

הכנת הגנאש המוקצף –

מחממים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד, מערבבים עד המסה, מכניסים למקרר להתייצבות, לפחות ל4 שעות.

לאחר מכן מוצאים ומקציפים לקצפת יציבה.

הכנת קרם דובדבן-

מבשלים דובדבנים שלמים עם סוכר , עד שהנוזלים מצטמצמים, מקררים.

הרכבת הרולדה –

מורחים שכבה של גנאש מוקצף, עליו מפזרים את קרם הדובדבנים ומגלגלים.

מקפיאים את הרולדה להתייצבות.

ניתן לקשט את הרולדה באבקת סוכר או במעט גנאש של שוקולד לבן לפני הקצפה.

ב ה צ ל ח ה

נגישות